Härlig höst efter Svettig semesterstress.

Härlig höst efter Svettig semesterstress.

 Sommaren -18 har varit helt osannolik – både på gott och ont.

Vädermässigt tre otroliga sommarmånader, då jag kunnat hänge mig ohämmat åt soldyrkan även om det fläckvis har varit nästan oliiiiidligt varmt. Temperaturer man i detta land normalt bara kan drömma om dag efter dag efter dag efter dag… Samtidigt har skogar eldhärjats, bönderna misströstar, djur nödslaktas och brunnar sinar. Man kan stilla fundera över huruvida detta är en enstaka företeelse eller om det handlar om bestående klimatförändringar.

Nu kommer hösten smygande – vacker och vemodig – och livet återgår till de normala rutinerna. Efter att ha haft en alldeles för fullspäckad semester då jag rusat runt som ett torrt skinn känns det faktiskt riktigt skönt. Semesterstressen är över för denna gång.

På något sätt har jag levt ett besynnerligt dubbelliv denna sommar. Kombon jämtländsk glesbygdsbo och kulturtant/strandhuggare i Umeå, med en veckas mellanspel som kringresande bohem och kulturarbetare på Höga kusten blev något ansträngande i längden, så nu får jag vila upp mig på jobbet efter all semesterstress innan nästa studiebesök i verkligheten.

orsta18Det har handlat mycket om keramik denna sommar. Utställningen på Ateljé Orsta blev en överhettad historia. 32 grader i skuggan, alldeles för få besökare pga hettan men samtidigt en vecka i mycket gott sällskap och trivsamt boende i undersköna omgivningar. Nya bekantskaper, många skratt och mitt livs hittills bästa schnitzel på Villa Fraxinus. Rekommenderas varmt! Tack alla inblandade!

Sen köpte jag mig lycklig. Återinvesterade vinsten i lera, glasyrer och andra små keramikrelaterade lyckobringare. Fick äntligen tummen ur och åkte till Nordic Kiwi i Oviken och shoppade loss.

Hann dock inte använda inköpen eftersom det var dags för en efterlängtad keramikkurs på Folkuniversitetet i Umeå. Alltid lika kul även om det var tufft i värmen. Massor med suspekta alster och trevlig samvaro med sköna lirare i vanlig ordning.

DSC02433 DSC02434Ser fram emot en lugnare höst då jag hoppas ha tid att se grönkålen växa, teckna och måla lite emellanåt och framför allt organisera och få fart på en keramikverkstad. Verkstaden får vänta tills jag kursat och semestrat klart.

DSC02428DSC02430Odlandet gick halvtaskigt i år, dels pga torkan och dels  för att jag knappt varit hemma alls. Försöker ta till vara det som trots allt orkat växa upp. Det blir nog en del experimentell matlagning framöver. Har tex haft min grönkålspremiär med grönkålslasagne. Var lite skeptisk, men den blev snaskig.

DSC02442 DSC02441 DSC02440 DSC02439 DSC02438

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.