Ansvar och konsekvenser eller fallskärmar. Medborgarens klagan 42.

Ansvar och konsekvenser eller fallskärmar…

Den vanlige mediokre medborgaren kan ju tänka att  offentlig maktutövning borde innebära ett gigantiskt ansvar…

Tänk att dribbla med med andras pengar… Skattemedel ska förvaltas och användas på bästa möjliga sätt för samhällets och medborgarnas bästa… Kan det finnas något viktigare uppdrag?

Har dessa maktutövare något personligt ansvar? Vilka är konsekvenserna i händelse av magplask?

Missköter en vanlig Svensson sitt jobb så lär det resultera i avsked och inga avgångsvederlag eller fallskärmar torde figurera i sammanhanget. Detta borde väl rimligtvis även gälla makthavarna? Eller är det så att när man kommit nog högt i näringskedjan så blir man per automatik ansvarsbefriad? Tydligen uppnår man någon slags fredad zon när man kommit nog högt. Tack vare position och kontaktnät håller man sig kvar bland höjderna oavsett hur man betett sig. De som missköter sig sparkas snett uppåt...

Oavsett om det handlar om offentliga sektorn, politiska företrädare, fackliga organisationer, banker eller privat näringsliv verkar det vara kutym att de som hamnar på toppen förutom en väl tilltagen lön och obegripliga bonusar även skall förses med sanslösa fallskärmsavtal. Oavsett om de avskedas eller själva väljer att sluta ska de få fantasisummor som plåster på såren. Vi behöver inte ens orda om vilka det är som bekostar det hela i slutändan…

 Skolexempel   Region skåne Götalandsregionen   Landsting  Ministrarnas fallskärmar    Exministrarnas fallskärmar     Fackliga fallskärmar    Bankfallskärm    RäddningstjänstCHEF   Börsboloag  Sparkad VD En till sparkad VD   Kommunchef   Kommunala chefer   Fler chefer   …och så vidare i all oändlighet… Det tar aldrig slut.

I min värld funkar det annorlunda: Får man sparken så måste man anmäla sig på arbetsförmedlingen första lediga dagen ifall man vill uppbära a-kassa. Om man uppfyller arbetsvillkoret så kan man få a-kasseersättning 300 dagar – under förutsättning att du aktivt söker jobb, lydigt rapporterar varje månad och okritiskt gör det AF ålägger dig att göra. MEN först blir man avstängd ett antal dagar som straff för att man har den dåliga smaken att bli arbetslös…

81

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.