Politikerförakt. Medborgarens klagan 26.

Politikerförakt.                    wikipedia

Att höjdarna skor sig på fotfolkets bekostnad rapporteras det om nästan dagligen. Senast var det Arla som toppade nyhetsrapporteringen. Mjölkbönderna tvingas lägga ner medan Arlatopparna spenderar fantasisummor på lyx, representation, golfevent, resor, privatkonsumtion, att smörja potentiella  kunder (kanske tom mutbrott antyddes i Uppdrag granskning) och annat smått och gott.

En överbetald chef (500 000 / månad) intervjuas och försöker gjuta olja på vågorna. Utifrån hur han lyckades med det, drar jag slutsatsen att karl´n är ruggigt överbetald. Trots vad jag misstänker var ett försök att framstå som ödmjuk och ursäktande blev det kvarstående intrycket och vad som förmedlades genom rutan, bilden av en hal, girig och fullständigt opålitlig girigbuk. Jag tvivlar på att någon som såg den intervjun för ett ögonblick trodde att det låg någon uppriktighet bakom flosklerna som hoppade ur munnen på honom.

Så ser det väl ut i näringslivet, kan en godtrogen knegare tänka. Topparna tjänar multum och fotfolket betalar.Tyvärr handlar det lika ofta om våra politiker och förtroendevalda. Man kan ju lite naivt tycka att dessa allmänhetens tjänare borde jobba för ett högre ändamål än sin egen vinning. Oskäliga löner, maktmissbruk, uppenbar och ogenerad girighet, arrogans och i vissa fall inkompetens tyder dock på något helt annat och göder dessutom  POLITIKERFÖRAKTET…                           En glad amatör

54

ffffffff

55

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *